Finanțele Timiș: Prin programul Tezaur aveți la dispoziție o nouă emisiune de titluri de stat

Finanțele Timiș: Prin programul Tezaur aveți la dispoziție o nouă emisiune de titluri de stat

- in Economie, Locale, Stiri
0

Direcția de Finanțe Timiș a informat că, începând cu 2 mai, în cadrul programului TEZAUR, Ministerul Finanțelor Publice a lansat o nouă emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
a)  în perioada 02 – 31 mai 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului
b)  în perioada 02 – 30 mai 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban; iar în perioada 02 -29 mai 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate. După încheierea perioadei de subscriere, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur se pot răscumpăra anticipat sau poate fi transferat dreptul de proprietate al acestora, în baza unei cereri care trebuie depusa cu cel puțin 60 de zile lucrătoare înainte de data de plata a dobânzii sau a valorii nominale aferente unei emisiuni.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere si maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Gh. M.