Finanțare unică în România, la Timișoara! Sală de terapie senzorială Kiwanis, la Casa Faenza

Finanțare unică în România, la Timișoara! Sală de terapie senzorială Kiwanis, la Casa Faenza

- in Locale, Social, Stiri
0

Kiwanis Timişoara şi Asociația Casa Faenza, inaugurează o cameră de terapie senzorială Kiwanis, în data 18 octombrie, de la ora 11.00.

Loredana Creţu, directorul Casei Faenza, a declarat că Kiwanis Timișoara este filială a Kiwanis International şi are ca misiune sprijinirea copiiilor. Astfel, desfășoară mai multe proiecte în județul Timiș, printre care: modernizarea secției de terapie intensive și UPU de la Spitalul Louis Țurcanu sau înființarea de laboratoare IT în mediul rural. Asociația Casa Faenza este o organizație nonprofit susținută de Primăria Municipiului Timișoara care își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de zi pentru copii autisti.

Kiwanis Timișoara a depus spre finanțare către Fundația Internațională Kiwanis (SUA) și a câșigat proiectul “Building bidges trough sensory integration”. Proiectul presupune dotarea cu echipamente pentru o cameră de terapie senzorială în cadrul Centrului de zi pentru copii autiști din cadrul Asociației Casa Fenza din Timișoara precum și asigurarea de training specializat pentru un terapeut din cadrul asociației. Valoarea proiectului se ridică la 18.000 euro, din care 9.000 euro sunt finanțați de către Fundația Internațională Kiwanis, se arată în comunicatul Asociaţiei Casa Faenza Timişoara.
Gh. M.