Filmul “Atelierul” lansat anul trecut la Cannes ajunge la Timișoara într-o proiecție unică

Filmul “Atelierul” lansat anul trecut la Cannes ajunge la Timișoara într-o proiecție unică

- in Locale, Social, Stiri
0
« L'Atelier » de Laurent Cantet

Asociația Pelicula Culturală vă invită la prima proiecție din seria Filmelor de nota 10, din acest an, “Atelierul”, în regia renumitului regizor francez, Laurent Cantet, miercuri, 7 martie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Merlin.

Filmul “Atelierul” este distribuit în România de Bad Unicorn și va rula într-o proiecție specială, organizată cu sprijinul Teatrului Merlin din Timișoara și a Consiliului Județean Timiș cu care s-a demarat o colaborare pe termen lung ce vine în sprijinul promovării filmului european și al spectacolelor de calitate.

Acțiunea se petrece în localitatea La Ciotat, din sudul Franței, în vara anului 2016. Antoine (Matthieu Lucci) acceptă să urmeze un atelier de scris la care au fost selectați câțiva tineri pentru a scrie un roman de suspans cu ajutorul Oliviei (Marïna Fois), o scriitoare celebră. Subiectul romanului ar trebui să includă trecutul industrial al orașului, șantierul naval închis de peste 25 de anil. Indiferent la acestea şi preocupat de problemele actuale, Antoine intră rapid în conflict cu restul grupului și cu Olivia, deopotrivă îngrijorată și fascinată de violența sa.

“Atelierul”, cel de-al optulea lungmetraj al regizorului francez, Laurent Cantet, a avut premiera mondială la Cannes 2017, în prestigioasa secţiune Un Certain Regard. O reprezentare fidelă a generației tinere de azi și a problemelor cu care se confruntă, în contextul transformării radicale a societății și a culturii, L’Atelier poate fi vizionat într-o singură proiecție, la Timișoara, pe când în țară va rula în cinematografe începând cu 9 martie.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *