Filia Brădet – Anina și-a sărbătorit hramul

Filia Brădet – Anina și-a sărbătorit hramul

- in Locale, Social, Stiri
0

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului a constituit un prilej de rugăciune intensă în cinstea Sfintei Fecioare Maria. În acest cartier al orașului Anina credincioșii au multă dragoste față de Dumnezeu și față de biserică, dovadă fiind și prezența acestora la acest hram la care ne-am rugat împreună Maicii Domnului pentru ajutor și toate cele necesare vieții noastre.

Pr. Olimpiu Silaghi, la momentul potrivit, a ținut un cuvânt de învățătură explicând credincioșilor cât de importantă este Maica Domnului în viața noastră. În general, pentru toți oamenii, cea mai scumpă ființă de pe pământ este mama. „Atunci când am deschis ochii pentru prima dată inaintea ochilor noștri s-a așternut un chip frumos, blând, plin de dragoste și din acea clipă am știut că nu suntem singuri și o să fim înconjurati mereu cu multa dragoste de această ființă minunată pe care o numim mama. Ce poate fi mai frumos decât un copil, adolescent sau matur, care își iubește și își ascultă mama? După cum fiecare dintre noi, copil, adolescent sau matur, are o mamă, tot așa si Dumnezeu- Om, Iisus Hristos, Care a luat trup pentru mântuirea noastră, a avut și are o mamă. Fiind însa mama lui Hristos, ea este mai presus decât toate mamele din lume”, a spus pr. Olimpiu Silaghi.

Ceea ce este ,, mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii”, Maica Domnului, este cea mai aleasă ființă de pe pământ pentru că în pântecele ei S-a zamislit Fiul lui Dumnezeu și orice creștin care se închină Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos se închină, binențeles, și Maicii Sale. Părintele i-a îndemnat pe bunii credincioși de la Brădet să se roage cât mai des Maicii Domnului și să îi ceară ajutorul.

Pr. paroh, Marius Negoiță a mulțumit preoților prezenți, Pr. Olimpiu Silaghi și Pr. Ioan Iaremciuc, care au răspuns cu mare bucurie invitației, și tuturor credincioșilor. După miruire și împărțirea anafurei, a urmat o agapă frățească în curtea bisericii, la care au participat toți cei prezenți. Cu toții și-au exprimat bucuria de a fi împreună și nădăjduiesc să fie sănătoși și să poată fi de ajutor pentru părintele Marius.