Filarmonica Banatul se modernizeaza pana in anul 2021. Cum va arata Foto

Filarmonica Banatul se modernizeaza pana in anul 2021. Cum va arata Foto

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Filarmonica Banatul din Timișoara va fi transformată radical până în anul 2021, când orașul va fi Capitala Culturala Europeană. Primarul Nicolae Robu a anunțat, marți, că firma care a câștigat licitația pentru proiectarea lucrării a predat documentația. Vineri, 28 iunie, edilul Timișoarei a prezentat proiectul.

Se păstrează tot ce este tipic pentru această clădire, pentru că ea este o clădire de care trebuie să avem grijă, trebuie să o păstrăm. Se adaugă construcții din sticlă, inclusiv se propune o construcție din sticlă care nu schimbă aspectul, dar asigură crearea unui spațiu interior mult mai mare decât cel actual”, a precizat primarul Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a adăugat că în interiorul clădirii va fi realizat un foier spectaculos, iar sala de spectacole se va schimba complet. Nu a fost uitată nici grădina de vară, care va suferi transformări radicale.

În spate vom avea și un spațiu mai restrâns, unde va funcționa și o cafenea. Grădina de vară va fi un spațiu acoperit, care va putea să fie folosit nu numai câteva luni pe an, cum se întâmplă acum. Este o mare sală de spectacole, concepută cu foarte multă sticlă ca material de construcții, tocmai pentru a nu părea în fața ochiului o construcție masivă, apăsătoare, care să lase impresia că suntem într-o zonă aglomerată prin construcții. Se analizează două variante în ceea ce privește acoperișul, se poate inclusiv cu retragerea automatizată, la comandă, a acoperișului, pentru că ne dorim să fie cât posibil și senzația de spectacole în aer liber“, a mai spus Robu.

După ce va fi realizat studiul de fezabilitate, reprezentanții primăriei vor știi la ce sumă se ridică întreaga investiție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *