Filarmonica Banatul ia poziţie faţă de cei doi arestaţi pentru trafic cu droguri

Filarmonica Banatul ia poziţie faţă de cei doi arestaţi pentru trafic cu droguri

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Poliţia a reţinut doi angajaţi ai Filarmonicii Banatul pentru trafic de droguri, zilele trecute, iar acum prezentăm poziţie intituţiei faţă de acest caz nefericit considerat de către sindicat drept un derapaj al unor cetăţeni întâmplător angajaţi la filarmonică.

“Din partea SFBT (Sindicatul Filarmonicii „Banatul” Timişoara), în legătură cu articolele apărute în presă, suntem absolut motivaţi şi obligaţi să avem o opinie clară şi în spiritul imaginii noastre, construită de generaţii întregi de artişti!! Ca o paralelă. Au fost multe evenimente semnalate mai ales în presa internaţională în care era stigmatizată o întreagă etnie, o întreagă naţiune. Era pusă anatema pe o ţară întreagă, sau erau grupuri din diaspora care au suferit consecinţe neplăcute, toate datorate unor grave delicte ale unor oameni… indivizi care erau identificaţi prin actele oficiale ca fiind conaţionali sau ..altfel alăturaţi unei imagini cu o rezonanţă comună nouă.
Astăzi presa are ocazia de a rostogoli în media o întreagă breaslă. Are şansa în schimb de a informa corect, iar noi ca şi muzicieni avem ocazia de a spune despre noi.

Să spunem lucrurile care din modestie sau din răbdarea câştigată după atâtea sacrificii nu le lăsăm să iasă la iveală, pentru că misiunea noastră este doar de a da viaţă partiturilor, de a însufleţi inimile, de a fi ambasadori culturali să aducem mereu un plus de civilitate. Aş suferi şi eu şi toţi colegii mei să fim acum aşezaţi într-o imaginară bancă a acuzării. Lăsaţi libere doar aceste cuvinte care spun despre o categorie de oameni; Şi anume… Suntem cei care de mici începem lungul şir al sacrificiilor pentru a urca pe o scară ce duce într-un templu al muzicii, al artei. Jertfele noastre sunt evidente şi sunt mereu prezente în caracterul nostru, în misiunea noastră, în munca noastră. Am sacrificat copilăria înlocuind părţi bune din joacă şi din vacanţă cu acel timp de studiu interminabil, dar atât de necesar. Am muncit plătind cu sănătatea ore de repetiţii fără de care uşa către excelenţă nu se deschide niciodată. Am sacrificat timp pentru a construi prestigiul unei instituţii care se mândreşte cu nume formidabile scrise în „cartea de aur” a Filarmonicii. O vom face cu dedicaţie în continuare şi chiar e o bună ocazie de a cere sprijin.

Misiunea de a fi capitală culturală nu este uşoară. Avem nevoie de public, avem nevoie de o sală în care să putem aduce valoare, cât mai multă valoare. Aşa ne vom altoi şi noi şi vom preda generaţiilor viitoare o comunitate onorabilă. Ceea ce s-a întâmplat seara trecută, poate este un derapaj al unor cetăţeni întâmplător angajaţi la Filarmonică. Nu folosiţi vă rugăm un delict al unei persoane pentru a face din sute de angajaţi un subiect de senzaţie sau de dispreţ. Vă mulţumim pentru atenţia cu care ne veţi urmări de acum încolo şi sperăm să contribuiţi în bine cu demersuri în mass media care să influenţeze forurile decizionale să ne ofere ceea ce este necesar unui act cultural de calitate. Avem nevoie de proiecte care să ne aducă în lumină şi în atenţia publicului.
Avem nevoie de demnitatea la care am muncit zeci de ani. Cu respect şi preţuire…”, Un musician. Ps. Vă rog să citiţi MUZICIAN ca pe o definiţie.. Nu e vorba de o persoană! Vă rog să îi întelegeţi aşadar prin acest cuvânt, pe toţi cei ce poartă cu mândrie şi ca pe o podoabă muzica în sufletul lor”, se arată în comunicatul sindicatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *