Fii un înger păzitor în fiecare zi pentru animalele fără stăpân din Timișoara!

Fii un înger păzitor în fiecare zi pentru animalele fără stăpân din Timișoara!

- in Locale, Social, Stiri
0

Evenimentul caritabil „Fii un înger păzitor!” dedicat animalelor străzii, organizat de Asociația Angels4Animals Rescue Timișoara și Storia, în 15 decembrie, s-a bucurat de un real succes.

Iubitorii de animale au venit în număr foarte mare la barul de pe strada Eugeniu de Savoya nr. 11, între orele 10 – 20, pentru a cumpăra hăinuțe, jucării, accesorii pentru căței și pisici, bijuterii, tablouri, articole de îmbrăcăminte sau alte produse interesante, dar și doar pentru a face donații în contul animalelor salvate de voluntarii Asociației A4AR Timișoara.

A fost o surpriză pentru noi să vedem atât de mulți oameni care iubesc animalele și sunt interesați de soarta maidanezilor. Unii au venit doar să doneze, nu să cumpere obiectele expuse, pentru că nici nu erau stăpâni de căței sau pisici, dar și-au dorit să ne ajute cumva în efortul nostru de a salva și a da în adopție cât mai mulți maidanezi de pe străzile Timișoarei și din împrejurimi. S-au strâns peste 7200 de lei în cadrul târgului caritabil, bănuți care ne folosesc la plata tratamentelor, a sterilizării și a hranei animalelor aflate momentan în grija asociației noastre. Le mulțumim sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și tuturor celor care au făcut ca această primă ediție a evenimentului caritabil Fii un înger păzitor! să fie o mare bucurie în suflet pentru noi, dar și în ochii cățeilor noștri”, spune Carmen Stănescu-Borka, președintele A4AR Timișoara.

M-am bucurat să pot da o mână de ajutor în organizarea acestui eveniment caritabil. Mai mult, noi, cei de la Storia, ne-am dori să avem o colaborare pe termen lung cu Asociația Angel4Animals Rescue și să organizăm împreună mai multe ediții de acest fel în spațiul nostru, astfel încât să devină o tradiție. Fiecare dintre noi trebuie să acționăm în spirit civic și să dăm dovadă de responsabilitate socială, mai ales când vorbim de maidanezi care nu își pot purta singuri de grijă și nu au nicio vină că hoinăresc pe străzi, pentru că oamenii au ales pentru ei, aruncându-i în stradă”, a explicat și Rebeca Lamia, coorganizator eveniment.

Odată cu încheierea târgului de duminică, voluntarii asociației au revenit la munca pe care o depun zi de zi pentru salvarea maidanezilor.

De altfel, iubitorii de animale sunt invitați să afle poveștile fiecărui cățel sau pisic salvați de ei pe pagina de facebook a Asociației Angels4Animals Rescue sau pe contul de instagram al acesteia. Oricine este interesat să dea o mână de ajutor în strângerea animalelor de pe stradă și găsirea unui cămin pentru acestea poate face donații în bani, mâncare pentru animale sau să ia parte la acțiunile de voluntariat din cadrul asociațiilor de profil. Și tu poți fi un înger păzitor pentru animale, în fiecare zi!
Gh. MIRON