Festivalul vanatorilor 2019 – la poligonul Diana de la Padurea Verde din Timisoara

Festivalul vanatorilor 2019 – la poligonul Diana de la Padurea Verde din Timisoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a cluburilor de vânătoare din Timișoara, Făget, Lugoj și Sânnicolau Mare și Primăria Ghiroda, sub coordonarea lui Puiu Oprea, organizează, duminică 30 iunie, la poligonul Diana de la Pădurea verde Timișoara, cel mai important eveniment cinegetic din vestul țării.

Invitați vor fi: Neculai Șelaru – președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor din România, alături de invitați ai Camerei de Vânătoare din Csongrad – Ungaria, Szabo Lajos, vicepreședinte și Domnul Komoly Tamas, secretar, precum și reprezentanți ai Uniunii Vânătorilor din Vojvodina – Novak Andric, vicepreședinte, și Ferencz Irmeni – vicepreședinte cu relațiile internaționale ale uniunii.

La ora 10.30 este programată deschiderea festivă, cuvântul de salut al oficialităților, gazdelor și invitaților.

Programul zilei de duminică debutează la ora 9.00 cu startul concursului de chinologie – proba de lucru a câinilor din grupa a VII – a de vânătoare prepelicari, urmat de  concursul de tir cu aer comprimat pentru copii până la vârstă de 9 ani.

În cursul zilei de vineri s-a desfășurat concursul de tragere la talere.

Tot la ora 9.00 începe concursul ceaunelor, o competiție la care se așteaptă participarea unui număr de  40 – 50 echipe,  coordonate de vânători, specialiști în bucătăria preparatelor culinare vânătorești, iubitori ai artei culinare cinegetice, fiecare echipă cu ceaunul de concurs.

Timișorenii participanți vor găsi preparate de ceaun din vânat de mistreț, lopătar, cerb, căprior și din pește, precum și produse culinare dintr-o gama liber aleasă de participanți.

Marele concurs care aduce în competiție toate forțele vânătorești din zona este reprezentat de cele mai frumoase trofee, cele mai frumoase standuri cinegetice, întâlniri cu personalitățile din lumea atât de iubită a vânătorii.

Premierea tuturor câștigătorilor va avea loc pe scana principală la ora 14.00

Pentru a marca momentele încărcate de glorie ale festivalului, formația de gorniști a Camerei de Vânătoare din Csongrad – Ungaria va da, conform tradiției vânătorești, semnalele specifice festivităților cinegetice în onoarea învingătorilor, a premianților.

O demonstrație de virtuozitate a semnalelor cinegetice date de grupul de gorniști din Csongrad este un spectacol în sine de mare măiestrie a genului.

Este vorba de ediția a X-a jubiliară a Festivalului Vânătorilor 2019.

Gh. M.