Festivalul național de interpretare “Cântul Banatului” va avea loc la Șag

Festivalul național de interpretare “Cântul Banatului” va avea loc la Șag

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Comuna Șag, aflată la zece kilometri de Timișoara va găzdui, timp de două zile, Festivalul național de interpretare “Cântul Banatului”. Evenimentul va avea loc în perioada 12-13 iunie, în curtea școlii din localitatea, respectând toate normele de protecție anti-Covid.

Festivalul ”Cântul Banatului” este un proiect educațional pentru tineri, copii și adulți cu privire la mișcarea corală din Banat început încă din 1810 – ceea mai veche atestare documentară a unui cor din Banat existând la Lugoj, în județul Timiș. Proiectul prin intermediul căruia se organizează festivalul își propune revitalizarea mișcării corale tradiționale, din Banat, având ca scop principal promovarea unicității tradiției corale din Timiș și din Banat.

Festivalul este organizat de către Asociația Culturală Generația Muzicii, iar finanțarea evenimentului este asigurată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR,) prin intermediul Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Timișul de Centru, în cadrul măsurii GAL Timișul de Centru de susținere a mediului asociativ si activitățile culturale sau sportive din teritoriul GAL.

Asociația Culturală Generația Muzicii își propune promovarea tinerilor și a copiilor talentați în domeniul artistic-muzical și promovarea importanței păstrării tradițiilor si valorilor culturale prin cântul în cor și încurajarea copiilor și tinerilor să ducă mai departe această tradiție. Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru implementează Strategia de dezvoltare a microregiunii Timişul de Centru, rezultatul eforturilor tuturor actorilor direct implicați în dezvoltarea durabilă a comunităților şi localităților componente ale microregiunii. Acest document strategic are în vedere atât nevoile explicite cât şi așteptările implicite ale locuitorilor din comunitățile ce formează microregiunea Timişul de Centru“, spune Alexandru Iovescu, președinte Gal Timișul de Centru.

Teritoriul acoperit de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru include 15 localităţi, din care 14 localităţi (2 oraşe – Ciacova şi Buziaş şi 12 comune – Tormac, Sînmihaiu Român, Moşniţa Nouă, Niţchidorf, Şag, Parţa, Giroc, Ghiroda, Chevereşu Mare, Giulvăz, Sacoşu Turcesc şi Peciu Nou) fac parte din judeţul Timiş şi o localitate – Vermeş care face parte din judeţul Caraş – Severin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *