Festivalul Minorităţilor Etnice și paradă, în Piața Victoriei din Timişoara

Festivalul Minorităţilor Etnice și paradă, în Piața Victoriei din Timişoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Duminică, 22 septembrie, în Piața Victoriei din Timișoara, a avut loc, de la ora 16.30, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Minorităţilor Etnice din Timişoara 2019.

Ampla manifestare a fost organizată de Primăria Timişoara și Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, în parteneriat cu Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale, Uniunea Sârbilor din România, Societatea Makedon-Armână, Uniunea Democrată Maghiară din România, Comunitatea Evreilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Timiş și Primaria Gataia și Primaria Chevereșu Mare.

Manifestarea a reunit artiști ce reprezintă etniile din Timișoara, valorificând atât folclorul, cât și forme variate de manifestare artistică.

Evenimentul s-a încheiat cu parada artiștilor prezenți, care au străbătut Piața Victoriei din Timișoara, cu plecare de pe strada Mărășești.

Parada a avut punctul final scena din fața operei, unde la ora 17.00, a avut loc deschiderea oficială de către primarul Nicolae Robu, urmată de degustarea produselor gastronomice și de programul artistic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *