Festivalul Lubeniţei de la Gotlob aduce şi două inaugurări: o creşă şi un drum

Festivalul Lubeniţei de la Gotlob aduce şi două inaugurări: o creşă şi un drum

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Duminică, a fost prima zi a Festivalului Lubeniţei, organizat de Primăria şi Consiliul Local Gotlob timp de două zile, 14 -15 august. Cu acest prilej a fost inagurată o creşă şi drumul Gotlob – Tomnatic. Acestea au făcut parte dintr-un proiect pe Măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Parada acompaniată de fanfară a început duminică la ora 17, din faţa primăriei în frunte cu majoretele din localitate. Cu prilejul Festivalului Lubeniței 2016, invitaţi speciali au fost primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi prefectul Mircea Băcală, dar şi alţi primari din Timiş.

Primarul Robu l-a felicitat pe Gheorghe Nastor, edilul Gotlobului, pentru reuşitele în activitate şi i-a îndemnat pe locuitorii localităţii să se pună la treabă, fiindcă acum nou-născuţii au unde să fie îngrijiţi şi să crească, în creşa nou-nouţă. În prima zi, zona stadionului din Gottlob a fost plină de oameni. A fost muzică, a fost dans, au fost grătare, bere, competiții sportive şi bineînţeles multe lubeniţe. Evenimentul este singura manifestare de acest fel în vestul României. Lubeniţa s-a cultivat la Gottlob pe o suprafaţă de aproape 300 hectare. Cantitatea de lubeniţă produsă în comună este suficientă să asigure câte o felie de pepene verde pentru fiecare român şi pentru o mulţime de germani şi maghiari care importă masiv lubeniţa de Gottlob.

Luni 15 august urmează ziua a doua a festivlului, de Sfânta Marie.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *