Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN, la 25 de ani, la Arad

Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN, la 25 de ani, la Arad

- in Locale, Social, Stiri
0

În prezenţa ambasadorului Franței în România, Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN marchează 25 de ani. Ediția aniversară se va desfășura între 22 și 26 octombrie la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad.

Creat acum un sfert de secol de un profesor de franceză pasionat, festivalul, unic în felul său, a reunit încă de la prima ediție tineri din mai multe țări francofone. În acest an, desfășurarea de trupe este impresionantă : 9 țări reprezentate, 12  spectacole ale unor trupe din România, 10 spectacole din străinătate, 9 ore de formare în cadrul a 17 ateliere, 27 de animatori din Franța, România, Québec, Italia și  Bulgaria, unspectacol al atelierelor cu rol de evaluare, 7 sesiuni de dezbateri în jurul spectacolelor prezentate (« En coulisses, la parole aux jeunes »), un concours-spectacol dedicat dramaturgului Jean Giraudoux și textului său « La guerre de Troie n’aura pas lieu »(Războiul Troiei nu va avea loc), un concurs de fotografii  « Au-delà du rideau » (dincolo de cortină), un spectacol de deschidere în care joacă Roxana Fânață,  (fostă « amifrană »),  cinci numere ale cotidianului festivalului « Girouette de la nuit », iată câteva date care oferă  rezumatul acestei a 25 a ediții.

Institutul Francez este partener al evenimentului, care beneficiază și de sprijinul Ambasadei Franței în România și al Organizației Internaționale a Francofoniei. Deschiderea festivalului va avea loc în prezența Excelenței Sale doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *