Festivalul „În glas de toacă” la Giroc, în Săptămâna Patimilor

Festivalul „În glas de toacă” la Giroc, în Săptămâna Patimilor

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
toaca

Cu binecuvântarea ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, la Parohia Ortodoxă Giroc, va avea loc a XII-a ediție a Festivalului „În glas de toacă”, marți 23 aprilie, de la ora 17:00. Preotul Zaharia Pereș, consilier cultural al Mitropoliei Banatului, a explicat că evenimentul devenit tradițional în Banat se organizează anual de Arhiepiscopia Timișoarei în colaborare cu Primăria Giroc și parohia ortodoxă din localitate.

Vor participa grupuri de tineri dornici să bată toacă, dar și să învețe de la cei mai în vârstă, care au dobândit experiență în mănăstiri sau în satele lor cu prilejul sărbătorilor pascale în mod special. Invitații de seamă vor fi și de această dată călugării și călugărițele de la Mănăstirea Timișeni Șag”, a precizat Pereș.

Manifestarea culturală se va deschide la ora 17,00 cu un cuvânt de bun venit din partea organizatorilor, urmat de evenimentul în sine și apoi se va continuă cu slujba deniei ce se va oficia în lăcașul de cult al parohiei.

Acest festival din Săptămâna Mare vine să ne aducă aminte atât de patimile Domnului Iisus Hristos, de cuiele bătute cu ciocănele în palmele și picioarele Sale, cât și de lecția de iubire necondiționată oferită umanității de Mântuitorul Hristos. Totodată se mai urmărește continuarea tradițiilor de Sfintele Paști și transmiterea lor prin Biserică  generațiilor viitoare”, a mai spus Pereș.

Participanții vor primi în dar o pereche de ciocane de lemn, pentru desâvîrșirea artei bătutului de toacă.

Gh. M.