Festivalul – concurs „Lada cu zestre”, etapa finală are loc, duminică, la Sânnicolau Mare

Festivalul – concurs „Lada cu zestre”, etapa finală are loc, duminică, la Sânnicolau Mare

- in Locale, Social, Stiri
0

Duminică,  7 aprilie, la Sânnicolau Mare  se desfășoară ultima etapă a Festivalului – concurs ”Lada cu zestre”, începând cu ora: 12:00, la Casa de Cultură. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, iar accesul publicului la acest adevărat maraton folcloric este liber.

Categoria ”Laureați” continuă la Sânnicolau Mare cu  concurenții din localitățile Dudeștii Noi, Checea și Sânnicolau Mare. Ei vor oferi un spectacol de peste 5 ore de program artistic care va cuprinde: ansambluri folclorice, tarafuri, formații de dansuri, soliști dansatori, soliști instrumentiști, interpreți de diferite vârste și etnii, coruri, recitatori în grai bănățean, dar și expoziții gastronomice și etnografice.

Iubitorii de folclor vor putea admira peste 4 expoziții etnografice unde vor fi reprezentate și etniile: maghiare, sârbe și  croate dar și 3 expoziții gastronomice care vor aduce în atenția publicului rețete vechi de plăcintă cu brânză, ”ceșnița”, ”crofne” sau ”lotrița” (prăjitură tradițională croată).

Intrarea este liberă!