Festivalul Berii se mută de lângă Dan Păltinişanu

Festivalul Berii se mută de lângă Dan Păltinişanu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Începând din acest an Festivalul Berii nu se va mai organiza la Stadionul „Dan Păltinişanu”. Şi asta după ce aleşii locali au aprobat vineri în şedinţa de Consiliu Local interzicerea organizării unor astfel de manifestaţii în zonă. Municipalitatea le-a promis, în repetate rânduri, timişorenilor care locuiesc în zona stadionului că liniştea nu le va mai fi tulburată de astfel de manifestaţii.

Primăria Timișoara pierde cincizeci de mii de euro prin această decizie, dar primarul Nicolae Robu spune că liniștea timişorenilor este mai importantă.Cincizeci de mii de euro mai aveam de încasat. Eu cred că nu trebuie să-i trecem la categoria pierderi, pentru că nu sunt bani pe care avut vreodată. Cred că liniștea cetățenilor și ordinea din jur sunt mai importante decât acești bani”, spune Robu.

Compania Ursus se angaja să sponsorizeze pentru o perioadă de trei ani organizarea evenimentelor cultural artistice, educaţionale, sportive, dar şi a lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului.  Astfel că, după decizia municipalității de a modifica locația de desfășurare a festivalului, fabrica Ursus vrea să rezilieze contractul, având în vedere perioada scurtă pentru organizare a acestuia. Municipalitatea a propus două locuri noi de organizare a festivalului Berii pe care fabrica de bere le-a respins, astfel că o posibilă locație este zona Aquasport Arena, de pe Calea Lugojului. ”Eu am vrut anul trecut să nu mai fie festivalul acolo. N-am putut, pentru că erau deja contracte  semnate de către Ursus cu diverși prestatori. Prin urmare, le-aș fi creat lor probleme pentru că acele contracte erau încheiate pe acea locație”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Festivalul Berii de la Timișoara se va desfășura ca în fiecare an, în perioada 5-7 iunie.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *