Festival local de muzică online devine festival național

Festival local de muzică online devine festival național

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Festivalul Primăverii “Muzica Pasiunea Mea”, manifestare deschisă tuturor iubitorilor de muzică și artă cu vârste începând de la 5 ani, a avut loc în perioada 23 aprilie – 20 mai. Conceptul festivalului aparţine Asociației Generația Muzicii din Șag, județul Timiș având ca scop depistarea, educarea, selecţionarea şi promovarea tinerelor talente, formarea unei elite artistico-muzicale.

La festival au participat 155 de concurenți din toată țara cu vârste cuprinse între 5 și 32 ani, fiind trimise 167 de video-clipuri, talentul dovedit de participanți fiind la cele mai inalte cote. Secțiunile din cadrul festivalului au fost: muzică ușoară, doină, etno, folclor, muzică patriotică, muzică religioasă, muzică clasică, muzică instrumentală și dans sau balet.

Ne bucurăm că am putut susține, alături de organizatori, desfășurarea Festivalului Primăverii în această perioadă dificilă și pot să spun că este un festival local care a luat turnura unui festival național, felicitând pe această cale Asociația Generația Muzicii, asociație parteneră a Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru, pentru sprijinul acordat tinerelor talente”, a declarat Alexandru Iovescu, președintele Asociației Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru .

Mulți dintre participanți au reprezentat școli de muzică cunoscute la nivel național, printre care: LiveMuseArt Academy, Incubatorul de Arte, Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”, Căsuța Minunilor, Centrul de Cultură Miercurea Ciuc, Palatul Copiilor din Oradea, Casa de cultură Moldova Nouă , toți participanții fiind premiați cu trofee inscripționate cu “Muzica Pasiunea Mea” și diplome care se vor trimite prin poștă .

Premierea din cadrul Festivalului Primăverii “Muzica Pasiunea Mea” a avut loc în această săptămână, festival organizat de Generația Muzicii în colaborare cu GAL Timișul de Centru, desfășurat online pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/groups/297788314548344/?ref=share , din cauza pandemiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *