Festival de literatură și arte dedicat celui mai mare scriitor din Banat – Sorin Titel

Festival de literatură și arte dedicat celui mai mare scriitor din Banat – Sorin Titel

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

O nou ediţie a Festivalului regional de literatură şi arte „Sorin Titel” 2017 va avea loc în comuna Margina, spațiu principal al literaturii titeliene, în 2 septembrie. Organizatorul evenimentului este Asociația ECOTOPIA România. Parteneri: Primăria și Consiliul Local Margina, Școala “Sorin Titel” Margina, Școala Gimnazială nr.7 “Sfânta Maria” Timișoara.

FeSTMar este deschis persoanelor, grupurilor de persoane sau organizații interesate de literatura și arta banatului, dar se adresează cu precădere copiilor și mediului intelectual – cultural bănățean. Festivalul promovează literatura din spaţiul bănăţean şi opera scriitorului Sorin Titel, unul dintre cei mai importanți reprezentanți români în literatura spațiului central european (Mitteleuropa) dar și artele spectacolului și artele plastice pentru copii. Sorin Titel a fost el însuși implicat în artele spectacolui, pasionat de muzică, teatru și arte plastice, iar tatăl său Iosif Titel a fost implicat în inițerea trupelor de teatru de La Marginea Banatului în anii treizeci ai secolului trecut”, Sebastian Capotescu, directorul festivalului.

Ediţia din anul 2017 este dedicată romanului “Disco Titanic” al scriitorului Radu Pavel Gheo. Publicat în 2016, la Polirom, Disco Titanic este un roman cu o poveste fascinantă din spaţiul bănăţean în care se regăsesc temele existenţiale majore ale generaţiei X central-est europene cu particularităţile Banatului şi ale tumultosului spaţiu fost iugoslav.

Sursa foto: Ziua de Vest

Gh. M.