Femeile care au născut la Spitalul Premiere din Timișoara, în pericol. Unitatea sanitară a folosit “apă de ploaie” de la Hexi Pharma în loc de dezinfectanți

Femeile care au născut la Spitalul Premiere din Timișoara, în pericol. Unitatea sanitară a folosit “apă de ploaie” de la Hexi Pharma în loc de dezinfectanți

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
spitalul premiere

Viața unor oameni din întreaga Românie a fost pusă în pericol chiar în locul în care ar fi trebuit să fie vindecați. Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că în 50 de spitale din mai multe județe din țară s-au descoperit probleme legate de dezinfectanții folosiți. Asta după ce a avut loc un control al direcțiilor de sănătate publică în spitale.

Printre spitalele cu probleme se numără și Materna Care SRL din Timișoara, adică Spitalul Premiere, care este unul privat. Aici funcționează o maternitate și sunt oferite, printre altele, o serie de servicii medicale de obstetrică-ginecologie.

Reprezentanții unității medicale au transmis, astăzi, un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță că nu mai folosesc dezinfectanți de la Hexi Pharma din luna aprlie, din momentul în care în spațiul public au apărut primele suspiciuni cu privire la aceste produse.

Date fiind suspiciunile existente asupra anumitor soluții biocide comercializate în România, ne punem întrebarea dacă ar trebui să ne îngrijoreze calitatea și eficiența altor produse sanitare pe care le-am putea achiziționa, la fel cum am achiziţionat şi acest produs, fapt pentru care în cadrul spitalului au fost intensificate măsurile de supraveghere epidemiologică pentru prevenirea și combaterea eventualelor evenimente epidemiologice“, transmite Spitalul Premiere.