Femeie reținută după ce ar fi cerut o șpagă de aproape 100.000 de euro pentru angajări și fonduri europene. A fost prinsă în flagrant de procurorii DNA Timișoara

Femeie reținută după ce ar fi cerut o șpagă de aproape 100.000 de euro pentru angajări și fonduri europene. A fost prinsă în flagrant de procurorii DNA Timișoara

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Procurorii DNA Timișoara au început urmărirea penală și reținut pentru 24 de ore o femeie pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență. Aceasta ar fi cerut mită aproape 100.000 de euro unui bărbat pentru a-i “rezolva” angajări în spitale din Arad.

În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești;  angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad și obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului“, transmite DNA.

Luni, 6 februarie, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Astăzi, femeia urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *