Feerie de culori: a fost aprins iluminatul festiv de sarbatori, la Timisoara Foto

Feerie de culori: a fost aprins iluminatul festiv de sarbatori, la Timisoara Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Persoanele care au drum prin centrul Timișoarei se pot bucura de o atmosferă parcă desprinsă din basme. Asta pentru că, aseară, iluminatul festiv de sărbători a fost aprins. Doar zăpada mai lipsește din peisaj. Din cauza pandemiei de Covid-19, nu a fost organizat niciun eveniment festiv cu ocazia aprinderii luminițelor de Crăciun.

De altfel, așa cum anunța primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în urmă cu câteva zile, nici de 1 Decembrie nu va avea loc niciun concert, așa cum se întâmpla în anii precedenți. Totodată, și tradiționalul concert de Revelion din centrul Timișoarei a fost anulat și nu va fi organizat nici Târgul de Crăciun în Piața Victoriei.

În ceea ce privește iluminatul festiv de sărbători, edilul-șef a precizat că pe lângă beculețele aprinse în centrul orașului, vor fi realizate proiecții pe clădiri. Va lipsi, însă, cupola de lumini din Piața Operei.

Cea mai mare schimbare este că vom avea în cartiere, de fapt, mai descentralizat, locuri în care o să avem iluminat festiv, în Parcul Pădurice o să fie un tunel luminos, copaci împodobiți cu ghirlande, la parcul de la Uzina de Apă o să fie iluminat festiv, în Freidorf, în Parcul Petofi Șandor o să fie copaci împodobiți, și în Piața Avram Iancu o să fie ghirlande luminoase. Și societățile primăriei vor împodobi ca și anul trecut cele patru poduri – Colterm. Piețe SA o să împodobească Piața Traian și Iosefin, SDM o să pună ceva pe străzile Cetății, pe str. Gh. Lazăr. Dacă ne permite situația, atunci o să punem în mai multe cartiere câte două, trei căsuțe din care se pot vinde lucruri care se mănâncă de Crăciun. Ăsta e maximul ce ne vom putem permite, pentru a avea măcar un pic de spirit de târg de Crăciun“, a explicat Dominic Fritz.

Foto: Constantin Duma

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *