Fără WC-uri în curțile școlilor din Timiș, dar cu tot felul de nereguli în unele unități

Fără WC-uri în curțile școlilor din Timiș, dar cu tot felul de nereguli în unele unități

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

La nivelul județului Timiș se fac ultimele pregătiri înainte de începerea noului an școlar, luni, 5 septembrie.

Sorin Ionescu, subprefectul de Timiș, anunță că vineri a avut loc o ședință a Comisiei mixte de verificare și control al stadiului pregătirilor școlilor din județ pentru începerea anului școlar.

În Timiș, școala începe în condiții normale. Modul de asigurare a pazei unităților de învățământ este o componentă importantă a menținerii siguranței elevilor. În urma controalelor efectuate, au fost transmise 55 de notificări către conducerile unităților de învățământ preuniversitar cu privire la deficiențele constatate pe această linie și au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei. Totodată, au fost verificate 137 autovehicule destinate transportului școlar din județ precum și aspectele legale aferente efectuării acestui tip de transport”, a afirmat Sorin Ionescu.

De asemenea, înaintea începerii anului școlar, au fost controlate 36 de cantine. Totodată, în Timiș sunt șase unități de învățământ care funcționează în baza proiectului național ”Masă caldă” prin acordarea unui suport alimentar pentru elevi. Aceste școli au fost verificate și s-a constatat că îndeplinesc cerințele necesare de funcționare.

Zero latrine în curțile școlilor din Timiș. Este important faptul că în 2022 toți elevii din județul Timiș au acces la unități de învățământ cu grupuri sanitare racordate la apă curentă și canalizare”, a declarat subprefectul de Timiș.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că a verificat 20 de școli, iar în cazul a cinci dintre acestea s-a constatat că nu dețin autorizație sanitară de funcționare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *