Fără vaccin nu intri la restaurant! Așa vrea deputatul PNL, Marilen Pirtea să revitalizeze HoReCa

Fără vaccin nu intri la restaurant! Așa vrea deputatul PNL, Marilen Pirtea să revitalizeze HoReCa

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Idee năucitoare marca Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș, pentru redeschiderea Horeca. La restaurant doar cu test Covid negativ sau cu certificat de vaccinare.

La un an de la declanșarea pandemiei, România se află în topul primelor zece țări ale lumii ca pondere a populației vaccinate. La doar două luni de la începerea procesului de vaccinare, iată că a fost depășită cifra de 1 milion de persoane vaccinate cu prima doză de vaccin, o tendință pozitivă ce arată că ne îndreptăm spre o viață normală, prin efortul instituțiilor guvernamentale, dar și a unei majorități a populației României”, declară deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Liberalul este de părere că pentru industria ospitalității ar putea fi aplicate măsuri suplimentare.

Totuși, sectoare întregi sunt afectate de restricțiile epidemiologice, printre care se află sectorul cultural și al industriei de spectacole, dar și industria ospitalității (HoReCa). De curând, patronatele din această industrie au propus aplicarea unei noi proceduri pentru deschiderea activităților operatorilor din acest domeniu. Este vorba despre poziția celor peste 40.000 de companii din industria ospitalității, prin care sunt propuse trei măsuri ce ar putea fi aplicate în scopul înlocuirii criteriului ratei de infectare pentru deschiderea accesului în unitățile HoReCa, măsuri suficiente pentru garantarea siguranței clienților și a personalului din HoReCa:  prezentarea unui certificat de vaccinare, a unui rezultat de testare PCR sau a unui test rapid (realizat cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte), ori realizarea unui test rapid la intrarea în incintă. Într-adevăr, aceste măsuri, odată aplicate, pot garanta un acces selectiv al clienților, pe bază de date certe, și pot garanta o reluare firească a activităților în industria HoReCa”, semnalează Marilen Pirtea.

Pirtea crede că soluția de a intra în restaurant cu certificat de vaccinare sau cu un test Covid negativ este una viabilă în acest moment.

Cred că merită să ne gândim la o decizie guvernamentală responsabilă, luată cu discernământ și deschidere față de situația extrem de dificilă a industriei HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) și a instituțiilor de spectacole (teatre, cinematografe, muzee, săli de spectacole și de evenimente conexe). Aplicarea unei verificări și selecții protective a publicului, în privința vaccinării sau testării epidemiologice, este acum o soluție viabilă, aflată la îndemână, o șansă reală pentru reluarea vieții normale și pentru repornirea economică”, conchide Marilen Pirtea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *