Fara Targ de Craciun in acest an, la Timisoara. Dispare si cupola de lumini din centru

Fara Targ de Craciun in acest an, la Timisoara. Dispare si cupola de lumini din centru

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

În luna decembrie, la Timișoara, nu ne vom mai putea bucura de tradiționalele evenimente organizate în preajma sărbătorilor de iarnă. Dominic Fritz a anunțat marți, 24 noiembrie, că nu va fi organizat niciun fel de eveniment de Crăciun, și nici concertul din noaptea de Revelion.

Nu vom organiza niciun fel de evenimente de Crăciun sau în perioada asta și nici de Revelion. Din păcate, nu va fi tradiționalul concert de Revelion în centru. De 1 Decembrie, de Ziua României, de obicei și atunci sunt concerte, evenimente în centru. Acolo va fi doar ceremonia oficială organizată de prefectură, dar nu alte festivități. Dar bineînțeles că o să fie în oraș steaguri, să avem totuși simboluri pentru această zi importantă“, a explicat noul primar al Timișoarei.

De asemenea, Fritz a mai precizat că, în ceea ce privește iluminatul public de Crăciun, vor fi aprinse beculețe în centrul orașului, vor fi realizate proiecții pe clădiri, iar brazii din Piața Victoriei vor fi împodobiți. Însă edilul-șef nu va mai monta în acest an cupola de lumini din Piața Operei, unul dintre motive fiind că ar fi prea scumpă, aproximativ 15.000 de euro, dar și pentru că reprezentanții municipalității nu doresc ca se strângă mulțimi de oameni sub ea.

Cea mai mare schimbare este că vom avea în cartiere, de fapt, mai descentralizat, locuri în care o să avem iluminat public, în Parcul Pădurice o să fie un tunel luminos, copaci împodobiți cu ghirlande, la parcul de la Uzina de Apă o să fie iluminat festiv, în Freidorf, în Parcul Petofi Șandor o să fie copaci împodobiți, și în Piața Avram Iancu o să fie ghirlande luminoase. Și societățile primăriei vor împodobi ca și anul trecut cele patru poduri – Colterm. Piețe SA o să împodobească Piața Traian și Iosefin, SDM o să pună ceva pe străzile Cetății, pe str. Gh. Lazăr“, a detaliat Dominic Fritz.

Totodată, primarul Timișoarei a mai anunțat că nu va fi organizat tradiționalul târg de Crăciun în Piața Victoriei. “Dacă ne permite situația, atunci o să punem în mai multe cartiere câte două, trei căsuțe din care se pot vinde lucruri care se mănâncă de Crăciun. Ăsta e maximul ce ne vom putem permite, pentru a avea măcar un pic de spirit de târg de Crăciun“, a adăugat Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *