Fără psihologi în secţiile de psihiatrie din Timişoara. Care este motivul şi de ce este importantă consilierea psihologică

Fără psihologi în secţiile de psihiatrie din Timişoara. Care este motivul şi de ce este importantă consilierea psihologică

- in Locale, Sanatate, Stiri
0
depresie

Şanse aproape zero pentru locuitorii din judeţul Timiş care suferă de depresie sau alte afecţiuni psihice de a beneficia gratuit de consiliere psihologică, dacă ajung să fie internaţi în una din cele două secţii de psihiatrie de pe strada Văcărescu.

Monica Ienciu, şeful Clinicii 1 Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, se plânge de faptul că de 40 de ani de când lucrează în această secţie, aici lucrează un singur psiholog. Totul în condiţiile în care cele două secţii au împreună 100 de paturi, iar consilierea psihologică joacă un rol important în vindecarea pacienţilor.

“Ar trebui să fie un psiholog la 10-12 pacienţi. Nu avem mai mulţi psihologi pentru că nu sunt finanţate posturile. Psihiatria nu este o specialitate producătoare de bani, nu se “vinde” bine, psihiatria consumă bani şi atunci ţi se spune mereu că financiar nu este posibil. Psihologul are un rol extrem de important, pentru că rolul psihologului nu este doar să facă un examen psihodiagnostic, are şi rol de intervenţie şi ce intervenţie poate să facă el la 100 de pacienţi? Nu are cum”, a explicat medicul psihiatru Monica Ienciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *