Fără probleme cu căldura în apartamente până în ianuarie. Colterm continuă aprovizionare de cărbune și gaze naturale

Fără probleme cu căldura în apartamente până în ianuarie. Colterm continuă aprovizionare de cărbune și gaze naturale

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Pe măsură ce se apropie sezonul rece, Primăria Timișoara se concentrează pe asigurarea stocurilor de cărbune și gaze naturale necesare pentru furnizarea căldurii în acest sezon rece. Colterm a reușit achiziția unor stocuri consistente de cărbune și gaze naturale.

Astfel, cu aproximativ o lună înainte de pornirea instalațiilor, stocul de cărbune a ajuns la 70.253 de tone, iar gazul înmagazinat este de 105.000 Mwh.

În plus, au fost finalizate probele la 113 puncte termice și au fost încărcate deja instalațiile. Alte patru puncte termice sunt în operațiuni, iar pe traseele pe care au fost depistate probleme în timpul probelor la rece, se intervine pentru remediere.

Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în fața furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă. Mi-am asumat susținerea sistemului centralizat de termoficare pentru că eu cred în viitorul acestuia și am investit considerabil în modernizarea infrastructurii. Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanțare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice”, a declarat Dominic Fritz.

 De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a acordat subvenții pentru abonații Colterm în valoare de 150 milioane lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *