Fără mortalitate infantilă: Maternitatea Arad dotată cu aparatură de înaltă performanţă

Fără mortalitate infantilă: Maternitatea Arad dotată cu aparatură de înaltă performanţă

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

În prezenţa sportivului Horia Tecău, a preşedintei Salvaţi Copiii România, Gabriela Andreescu, şi a preşedintelui Salvaţi Copiii Timiş, dr. Mihai Gafencu, Clinica de Nou-Născuţi de la Maternitatea Arad a fost dotată cu un ecograf performant. Salvaţi Copiii a dotat 58 de clinici din 34 de judeţe.

”La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante”, a spus Gabriela Alexandrescu.

Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul Fiecare Copil Contează, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. „Prin proiectul “Fiecare Copil Contează” ne propunem diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015. Acest proiect este derulat în parteneriat cu compania farmaceutică GSK Romania şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii”, a mai explicat Alexandrescu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *