“Fără discriminare salarială”! 20 de angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș au protestat

“Fără discriminare salarială”! 20 de angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș au protestat

- in Locale, Social, Stiri
0

Aproximativ 20 de angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Gărzii de Mediu Timiș au organizat un protest spontan, în această dimineață. Acțiunea, care a presupus întreruperea activității timp de două ore, perioadă în care salariații au stat în fața instituției cu pancarte cu diferite mesaje în mâini, a fost organizată la nivel național. Organizatorii protestului transmit că sunt nemulțumiți pentru că sunt discriminați din punct de vedere salarial.

În prezent, salariile angajaților Agenției pentru Protecția Mediului Timiș sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, care au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substantial, creându-se astfel adevărate dezechilibre în sistemul public al salarizării. Exemplificăm: Direcțiile Sanitar-Veterinare Județene, Casele de Asigurări de Sănătate Județene, Casele Județene de Pensii, Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale, Direcțiile de Sănătate Publică, Consiliile Județene, Administațiile Jjudețene a Finanțelor Publice. Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială”, transmit manifestanții.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Protecția Meidului Timiș, directorul executiv are un salariu net, cu tot cu sporuri, de 3.114 lei, pe când un referent superior primește între 1.162 și 1.352 lei.

“Astăzi, printr-o scrisoare deschisă ne vom adresa și Prim – ministrului Guvernului României, prin care ne exprimăm nemulțumirea în ceea ce privește salariile mici de care beneficiem de 9 ani, solicitând majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – administrație / instituție teritorială deconcentrată și având în vedere că protecția mediului este un domeniu de importanţă strategică, care reprezintă vulnerabilități, riscuri şi priorități impuse conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1.845 de salariați în prezent”, mai comunică protestatarii.

Dacă revendicarile nu vor fi soluționate favorabil, angajații Agenției pentru Protecția Mediului Timiș amenință cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, prin întreruperea activității pe timp nelimitat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *