Fără criterii de înălțime pentru a fi angajat ca polițist local în Timișoara

Fără criterii de înălțime pentru a fi angajat ca polițist local în Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Condiții mai ușoare de îndeplinit pentru persoanele care doresc să se angajeze în cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara. Asta după ce, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre privind modificarea și aprobarea “condiţiilor specifice eliminatorii pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie specifice de poliţist local, la Direcţia Poliţiei Locale Timişoara”.

Concret, proiectul de hotărâre prevede eliminarea “criteriului de înălțime”, considerat discriminatoriu de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, potrivit căruia puteau fi angajați ca și polițiști locali doar bărbați care au peste 1,75 m înălțime și femei care au peste 1,7 m.

Luând în considerare evoluția și complexitatea fenomenului infracțional și contravențional care impune intervenția polițiștilor locali și participarea la acțiuni cu grad ridicat de risc, în condiții de pericol deosebit care pot afecta sănătatea și integritatea fizică a polițiștilor locali, se impune recrutarea unor candidați cu calități motrice deosebite și rezistență, mobilitate și trăsături de personalitate puternice precum disciplina, voința, starea de echilibru emoțional“, scrie în proiectul de hotărâre.

Pe de altă parte, a fost impusă o probă sportivă pentru evaluarea performanței fizice a candidaților, astfel că cei care doresc să devină polițiști locali trebuie să facă abdomene și să treacă cu succes probele de alergare viteză și alergare rezistență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *