Fapte bune pentru oameni în nevoie făcute de Parohia Timișoara Iosefin la început de an

Fapte bune pentru oameni în nevoie făcute de Parohia Timișoara Iosefin la început de an

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Peste 38 de milioane de euro a cheltuit, anul trecut, Patriarhia Română, pentru susținerea activităților filantropice la nivel național. Și pe plan local reprezentanții Bisericii s-au implicat pentru a ajuta oameni în nevoie.

Potrivit Arhiepiscopiei Timișoara, anul trecut, Parohia Timișoara Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” s-au implicat activ în viața comunității din județul Timiș prin donarea de aparatură și echipamente medicale, măști de protecție și obiecte sanitare, tablete și burse elevilor nevoiași, hrană caldă și alimente neperisabile credincioșilor cu probleme materiale, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru familiile cu mulți copii, oferind, totodată ajutoare financiare pentru tratament medical ori pentru intervenții chirurgicale complicate.

De asemenea, și în primele două luni ale acestui an, numeroși credincioși din Timișoara și județul Timiș au fost sprijiniți.

Spre pildă, în preajma Sfintelor Sărbători, un incendiu a distrus o bună parte din casa unei familii din Recaș. Parohia noastră s-a alăturat îndată efortului comun de refacere a locuinței și a oferit familiei suma de 4.000 lei. Din partea fundației a fost oferită suma de 10.000 lei pentru o fetiță supusă unei complicate intervenții chirurgicale la ochi, iar parohia a oferit 1.000 lei unui băiat în vârstă de 10 ani, în vederea efectuării unor investigații medicale. Tot la începutul acestui an, o mamă cu 7 copii, părăsită de soț, a primit un ajutor în sumă de 15.000 lei (5.000 lei din partea parohiei și 10.000 lei din partea fundației), pentru achiziționarea unui teren în localitatea Cebza, pe care a instalat un container (cumpărat din donații), în care va locui toată familia. În seara zilei de 2 februarie, un incendiu violent a distrus casa unei familii din Ghiroda. Duminică, 21 februarie, Părintele Mitropolit Ioan a efectuat o vizită pastorală la biserica noastră și, după sfânta Liturghie, a adresat credincioșilor rugămintea de a ajuta, după posibilități, familia din Ghiroda. Suma colectată imediat a fost de 5.070 lei, la care se adaugă 2.000 lei donați ulterior de o familie și 300 lei donați de familia preotului paroh”, a informat Arhiepiscopia Timișoarei.

Totodată, Parohia Timișoara Iosefin și Fundația ”Preot Ioan Olariu” au donat 10.000 lei pentru Așezămintele românești de la Ierusalim și Ierihon, confruntate cu probleme financiare din cauza pandemiei. La acestea se adaugă sprijinul financiar de 1.500 lei acordat de parohie oficiului parohial Pogănești, pentru lucrările de pictură, și 1.700 lei plătiți tot de către parohie pentru un tânăr care studiază limbajul mimico-gestual la Facultatea de Teologie de la Pitești.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *