Fantani ornamentale de 600.000 de euro, la Timisoara

Fantani ornamentale de 600.000 de euro, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

O sumă uriașă de bani este dispusă să aloce Primăria Timișoara cu scopul amenajării a patru fântâni ornamentale, cu jocuri de apă și lumini.

Este vorba de peste 600.000 de euro, cele patru investiții urmând a fi realizate în sensul giratoriu din fața magazinului Selgros, din Calea Aradului, în sensul giratoriu Ion Ionescu de la Brad, de pe Calea Lipovei, în centrul Pieței Iuliu Maniu și pe str. Demetriade, în sensul giratoriu Praktiker.

Luni, 15 iulie, Primăria Timișoara a făcut un pas important cu scopul realizării celor patru fântâni ornamentale, consilierii locali aprobând în ședința extraordinară studiile de de fezabilitate necesare.

Potrivit documentației care însoțește proiectele de hotărâre, durata estimată de realizare a fântânilor va fi de șase luni.

Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens”, aflăm din proiectele de hotărâre.