Expozitie inedită la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Expozitie inedită la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

O nouă expoziție inedită la Muzeul Național al Banatului, în organizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Consiliului Județean Timiș. Artista vizuală Suzy Deschamps din Franța a expus aici 20 de lucrări, picturi în ulei pe pânză, reunite sub numele Silent Power of Light.

Am ținut să fiu prezent în semn de respect pentru activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ținând cont că zi de zi suntem obișnuți cu ei în stradă și prezenți la cele mai delicate și grave din viață. Astăzi Inspectoratul pentru Situații de Urgență a organizat un vernisaj deosebit în colaborare cu Suzy Deschamps din Franța, un vernisaj care în momentul în care te plimbi și analizezi aceste deosebite lucrări ți se mai reduce și din stresul cotidian. Cred că este un lucru important că în decembrie, o lună deosebită, a sărbătorilor de iarnă, ISU găsește și astfel de momente de a se mai recrea după activitățile intense și foarte complicate pe care le desfășoară”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 Suzy Deschamps este văduva unui polițist căzut la datorie și mamă de pompier și este unul din artiștii francezi cu recunoaștere internațională, având lucrări în zeci de colecții și expoziții din lume.

De curând am avut o expoziție la Praga și grație colaborării între unitatea pompierilor din Praga, în colaborare cu Timișoara lucrările mele au ajuns în capitala Banatului. Eu lucrez pastelurile în funcție de clipă, este ceva instictual, niciodată nu îmi propun să realizez ceva. Totul depinde de clipă, de inspirația momentului. Lucrarea favorită prezentă în această expoziție este cea care redă o tânără din Africa. Am lucrat atât de intens la acest pastel încât timp de 15 zile după terminarea lucrării nu am mai găsit ce să fac. Apoi într-o clipă am luat un alt drum al inspirației”, a spus Suzy Deschamps.

Seria evenimentelor inedite ale inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș continuă și anul viitor. Mai exact, la începutul lui 2019 va fi organizată o expoziție de pictură a unui pompier din cadrul ISU Timiș.

Continuăm seria de activități inedite. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș sunt mai multe protocoale de cooperare în principal pe activități sportive și binențeles profesionale. Spun că este o activitate inedită deoarece am mers pe baza acestor relații de cooperare profesională cu pompierii din Cehia și Franța și am fost promotorii expoziției de pictură. Avem și noi doi pictori printre care unul este consacrat, în sensul că are o expoziție, iar acest lucru va fi un eveniment următor, la începutul anului 2019”, a spus Lucian Mihoc, inspector șef al ISU Timiș.

Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Banatului în prioada 4 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019.