Expoziţie inedită de artă, la Timişoara: „Politehnica în artă, arta în Politehnică”

Expoziţie inedită de artă, la Timişoara: „Politehnica în artă, arta în Politehnică”

- in Educatie, Locale, Stiri
0

O inedită expoziție a fost inaugurată, joi seara, la Galeria Helios Timişoara. Au fost prezentate lucrări de pictură, sculptură și fotografie ale membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, precum și ale colaboratorilor, toți absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara: Georgeta Cocian, Ecaterina Florina Gaşpar, Liliana Georgiades, Adriana Ilin Tomici, Ildikó Moroșan Micota, Lia Popescu, Patricia Stanga Iusztin, Lucia Stoica Kolla, Rodica Strugaru, Daniela Areta Voştinar,  Ciprian Radovan, Marius Mateaș, Sergio Morar Bordan, Constantin Grangure, Victor Acatrinei.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Fundația Politehnica și Uniunea Artiștilor Plastici Timișoara,

“Fundaţia Politehnică are în sarcină de a organiza activităţi literare şi culturale şi prin urmare este implicată direct şi în campania Timişoara Capitală Culturală Europeană. Universitatea Politehnica o considerăm şi vrem să dovedim că este cea mai mare firmă din Banat şi din Timişoara. Încercăm să o ţinem la acest nivel. În acest sens, am sprijinit şi această acţiune, dar este o expoziţie a Uniunii Artiştilor Plastici şi mulţumesc uniunii pentru cadrul care ni l-a oferit şi în selectarea lucrărilor, dar şi membrilor uniunii care au participat la organizare. Surpriza este că sunt mulţi ingineri artişti plastici şi de aceea vom organiza şi ediţia a doua şi a treia, fiindcă nu am reuşit să adunăm toate lucrările”, a declarat prof. univ. Ivan Bogdanov, şeful fundaţiei.

Manifestarea se află la prima ediție și este o mărturie a spiritului creativ care găsește în Politehnica timișoreană un spațiu fertil de rodire nu doar în sfera inginerească, ci și în arte. Ciprian Radovan, pictor, critic de artă și om de știință timișorean a prezentat expoziția.

G. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *