Expoziția în format print și digital despre Primul Război Mondial ajunge la Timișoara

Expoziția în format print și digital despre Primul Război Mondial ajunge la Timișoara

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

În perioada 12 – 15 noiembrie, expoziția itinerantă de fotografie ACSINTE.100 va fi expusă la Misc. Arts Center în Timișoara, (Splaiul Nicolae Titulescu, la vechea Fabrică de Țigări) ce cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 – 1968.

ACSINTE.100 include o componentă multimedia, fotografiile din Primul Război Mondial și portretele militarilor fiind însoțite de lectura unor fragmente din scrisori, cărți poștale, jurnale și note de pe front (fragmente din volumul Scrisori de pe front, alcătuit de Mirela Florian), ce permit publicului să își construiască o imagine a Primului Război Mondial și a însemnătății acestuia din punct de vedere istoric, dar și la nivelul istoriei personale a fiecărui individ în parte. Fotografiile ce prezintă scene din viața socială a orașului Slobozia sunt însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în 1950, în Slobozia, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreună cu mama lui în vremea copilăriei.

Expoziția ACSINTE.100 va fi deschisă publicului la Misc. Arts Center din Timișoara, în perioada 12 – 15 noiembrie, în intervalul orar 17:00 – 20:00. Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 19:00 până la ora 22:00.

Timp de două luni, în perioada 10 octombrie – 4 decembrie 2018, expoziția de fotografie ACSINTE.100 călătorește în opt orașe din țară: Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca și București, fiind expusă, până în prezent, în Pitești, Slobozia, Iași și Constanța. ACSINTE.100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

Gh. M.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *