Experți din Europa caută soluții la Timișoara pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Experți din Europa caută soluții la Timișoara pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Eveniment important luni, 21 ianuarie, și marți, 22 ianuarie, la Consiliul Județean Timiș. Aproximativ 40 de experți din Europa participă la întâlnirea “Grupului de lucru pe tema reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”. Întâlnirea are loc cu ocazia exercitării Președenției României la Consiliul Uniunii Europene și este primul din seria celor zece evenimente internaționale care se vor desfășura la nivelul Consiliului Județean Timiș.

Consiliul Județean Timiș are un rol important în cadrul acțiunii prin prisma organizării, dar cel mai mult, și mulțumesc Ministerului Mediului pentru această acțiune și pentru cea din 30 – 31 ianuarie, pentru faptul că a luat decizia de a organiza aceste acțiuni în teritoriu și ne dă posibilitatea să ne promovăm atât colegilor noștri de la București prezenți la eveniment, cât și colegilor din străinătate. Noi ne implicăm în partea culturală, în partea a treia de activitate, la masa festivă, vor fi prezenți cei din partea Centrului de Cultură și Artă, care vor prezenta un scurt program cu obiceiuri, tradiții, muzica autentică bănățeană”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Următoarele întâlniri vor fi organizate cu Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Comunicațiilor și Securității Informaționale.

Vorbim de o reuniune la nivel de experți europeni, este primul eveniment derulat în afara Bucureștiului, de fapt este al doilea la nivel de președinție rotativă, urmează și un al treilea la sfârșitul lunii. Aceasta este o reuniune la nivel de experți pe emisia de gaze cu efect de seră, avem cam 40 de invitați din țară și din afară. Reuniunea va dura două zile. Este un exemplu de bună practică, o dovadă că suntem parte integrantă din Uniunea Europeană și sunt convins că vom avea un real succes cu această întrevedere, care este deschizător de drum”, a adăugat Ionel Petre, responsabil în Ministerul Mediului.