Excedent bugetar de 230 de milioane de lei la Consiliul Judetean Timis. Pe ce se duc banii

Excedent bugetar de 230 de milioane de lei la Consiliul Judetean Timis. Pe ce se duc banii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a rămas de anul trecut cu o sumă fabuloasă de bani. Este vorba de peste 230 de milioane de lei, iar modul în care vor fi folosiți acești bani în 2019 a fost votat miercuri, 6 februarie, în plenul Consiliului Județean Timiș. Cei mai mulți bani vor merge pentru susținerea proiectelor aflate pe lista de investiții.

Excedentul va merge pe anul 2019 pe lista de investiții, pe proiectele importante la nivelul consiliului județean. Mai mult decât atât, prin noua construcție a bugetului pe anul 2019, încă nu este definitivat, dar la stadiul de discuție și de analiză, prin responsabilitatea pe care o primește consiliul județean de a acorda 100% bugetul pentru direcția generală de asistență socială și protecția copilului, ne-a dat posibilitatea din excedent să mutăm și sume pentru funcționalitate în cazul în care este nevoie. Așteptăm, totuși, aprobarea bugetului de stat, sumele exacte pe care le primim atât din cotele defalcate din impozitul pe venit, cât și sumele de la bugetul de stat din cotele defalcate din TVA, astfel încât să vedem exact dacă toată suma de 230 de milioane de lei, excedent, va merge pe lista de investiții sau punem o parte și pentru funcționare, în mod special la asistență socială și protecția copilului”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Tot miercuri, în plen a fost aprobată și lista cu investițiile provizorii din anul 2019, fiind vorba despre proiecte începute anul trecut, care se află în diferite stadii.

Investițiile provizorii sunt cele care au pornit din 2018 în diferite faze, ori au pornit procedura de licitație și vom fi în perioada în care să semnăm contractul, ori a fost consemnat contractul și suntem în perioada de execuție și trebuie făcute plăți. Am luat această decizie de a aproba această listă provizorie tocmai în ideea de a avea posibilitatea să facem plăți către firmele care au executat lucrările. Avem situații și la aparatul propriu, și la spitalul județean, avem situații și la deponeul de la Ghizela cu îmbunătățirea sistemului, cu acele filtre de aer. Banii au rămas din investițiile care s-au derulat pe anul 2018 și nu au fost finalizate, pe lista de investiții din proiectele pe care le-am depus pe fondurile europene și aici mă refer la acele proiecte retrospective, pentru că am depus trei pe drumuri și am câștigat 15 milioane de lei, am depus pe asistenții maternali împreună cu autoritatea națională de protecția copilului și am câștigat aproximativ vreo 20 de milioane de lei și, bineînțeles, din ceea ce a rămas pe anul 2017, 2018 și mai mult decât atât, și din surplusul de încasări față de estimarea la început de an 2018“, a adăugat Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *