Evoluția industriei locale a serviciilor de afaceri în era post Covid

Evoluția industriei locale a serviciilor de afaceri în era post Covid

- in Economie, Locale, Social, Stiri
0

Dezvoltarea unei industrii durabile într-o lume afectată de pandemia Covid este tema evenimentului online, organizat săptămâna trecută de ABSL (Asociația Business Services Leaders România) la Timișoara.

În industria timișoreană de business services lucrează peste 11.000 de angajați și se înregistrează una dintre cele mai mici rate de plecare din companie.

Cel mai recent studiu al industriei în EMEA arată că în acest an industria va înregistra o creștere ușoară de 1 5%, urmând  ca pe termen mediu să înregistreze creșteri de până la 10 sau chiar 15%, situație valabilă și pentru industria românească de business services.

Unul dintre pricipalele obiective ABSL este promovarea orașelor precum Timișoara.  La nivel global, companiile își regândesc structura de costuri și își refac strategiile de externalizare a serviciilor, iar viteza noastră de reacție, capacitatea de adaptare la noile condiții (date de Covid 19) și faptul că am continuat să livrăm servicii la un înalt nivel calitativ, spre deosebire de alte zone, ne pune în topul opțiunilor de relocare. Pentru a atrage mai multe investiții, așa cum s-a întâmplat în Polonia, este nevoie însă și de o strânsă colaborare cu autoritățile centrale și locale, care să asigure facilitățile necesare”, spune Ciprian Dan, Președinte ABSL și Location Head Timișoara la Wipro Technologies.

Timișoara este unul dintre cele mai atractive orașe în industria de business services, Printre serviciile furnizate se numără suport IT, achiziții, HR (Administrare, Raportare și Salarizare) și Finanțe – Contabilitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *