Evenimentele de la Cazarma U, succes răsunător. Au fost vizitate de 70.000 de persoane

Evenimentele de la Cazarma U, succes răsunător. Au fost vizitate de 70.000 de persoane

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Ideea deschiderii Cazarmei U, aflată în centrul Timișoarei, pentru public a fost una bună. Inițiatorii „după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după” anunță că, în cele șapte luni de proiect, Cazarma U a fost vizitată de peste 70.000 de persoane.

Acest proiect va rămâne un simbol al Timișoarei Capitală Culturală Europeană 2023, pentru că în această clădire părăsită sculptura a aprins, la propriu, lumina”, a spus Ovidiu Megan, director executiv al Asociației „Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023“.

În cifre, cele șapte luni de desfășurare ale expozițiilor arată prezența în spațiul Cazarmei U, incluzând și invitații partenerilor, a 220 de artiști, 26 de curatori, 22 de expoziții și cinci performance-uri, peste 70 de evenimente Codru, 61 de voluntari și 704 ore de voluntariat.

Așa cum ne-am dorit, sculptura nu a fost aici doar obiect de expunere, ci ea a creat punți spre educație, entertainment, realitatea noastră cotidiană. Arhitectura cazarmei a potențat sculptura și sculptura a potențat spațiul pe care l-a ocupat. Vom muta povestea acestui an, adevărul lui, în memoria unei cărți, a unui album pe care dorim să îl realizăm în 2024, ca să conservăm această experiență a Cazarmei U din Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, a spus Sorina Jecza, președinte al Fundației Interart Triade, organizatorul proiectului.

„După SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după” a fost unul dintre cele mai ample proiecte culturale ale acestui an.

Expozițiile prezente în Cazarma U mai pot fi vizitate până săptămâna viitoare, în zilele de marți, miercuri și joi, cu acces gratuit.

Proiectul „după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după” face parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *