Eveniment istoric în sănătate: intervenţii chirurgicale cu GPS-ul, la Clinica II Ortopedie Timişoara

Eveniment istoric în sănătate: intervenţii chirurgicale cu GPS-ul, la Clinica II Ortopedie Timişoara

- in Locale, Sanatate
0

Clinica II Ortopedie Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara înregistrează o nouă premieră euroregională, în domeniul chirurgiei ortopedice. Marţi, 7 octombrie, se va inaugura primul Centrul de Tratament, Cercetare Medicală Clinică şi Training prin Folisirea în Chirurgia Osteoarticulară a unui Sistem de Navigaţie.

„E un veniment istoric în sănătate. Operaţiile medicale ortopedice vor fi realizate cu GPS-ul. E o tehnică modernă, de ultimă oră, şi e o nouă premieră euroregională realizată în Clinica II Ortopedie, nu numai pentru România, ci şi pentru zona această a Europei, unde nu există un asemenea sistem. Este maximul ce există la ora actuală în tehnologia chirurgiei osteoarticulare şi suntem deosebit de bucuroşi că am obţinut acest aparat medical”, a declarat Dan V. Poenaru, iniţiatorul proiectului.

Prin noul sistem se pot face intervenţii superioare de protezarea genunchiului, ale şoldului, în chirurgia coloanei vertebrale, în osteotomia de tibie şi de femur, în endoprotezarea articulaţiilor la hemofilici şi în tratementul unor tumori osoase ale membrelor inferioare.

Vor fi trei zile de traning asigurate de firma Struyker din SUA, care a şi construit aparatul. Trainingul va fi realizat teoretic şi practic de prof. dr. Marvin Mateo, un reputat chirurg din Dubai, când vor fi realizate mai multe operaţii pe genunchi şi pe şold.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *