Eveniment inedit și în premieră, la UVT

Eveniment inedit și în premieră, la UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Facultatea de Sociologie și Psihologie – Departamentul de Psihologie – din cadrul Universității de Vest Timișoara – a organizat în premieră conferința “Tulburările de personalitate – sau cine sunt psihopații din viața noastră”.

Conferința a fost susținută de prof. univ. dr. Florin Alin Sava și de lector univ. dr. Mugur Ciumăgeanu, alături de moderatorul întâlnirii, lector univ. dr. Andrei Rusu.

O primă concluzie  a fost că indivizii cu tulburări de personalitate se împart în trei categorii. 1. Bizarii și neobișnuiții. 2. Problematicii, unde intră  antisocialii, narcisicii și histrionii 3. Anxioșii și retrașii, din familia pămpălăului. Dacă în urmă cu mai mulți ani erau 10 tipuri de psihopați, acum, sunt 25, spre încântarea companiilor farmaceutice.

Dezbaterea a fost prima dintr-o serie de conferințe despre dinamica psihicului uman, ce vor fi susținute de acum încolo și prin care se va încerca să se răspundă la o întrebare extrem de incitantă și de provocatoare: Cine sunt psihopații dintre noi?”. Care sunt aceștia nu vom ști niciodată cu exactitate, dar de fiecare dată profesorii specialiști de la UVT vor încerca să ne lumineze, să ne dăm singuri seama, dacă acești indivizi sunt alături de noi și ne fac viața un infern.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *