Evaziune fiscală și spălare de bani! Percheziții în Timiș la o firmă de jocuri de noroc și pariuri

Evaziune fiscală și spălare de bani! Percheziții în Timiș la o firmă de jocuri de noroc și pariuri

O importantă firmă din domeniul pariurilor și jocurilor de noroc a intrat în vizorul polițiștilor. Vineri dimineața, au avut loc patru percheziții în București și șase în județul Timiș, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care firma este cercetată.

Activitățile se desfășoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională”, a informat Poliția Română.

La finalul perchezițiilor, un număr de 15 persoane, sârbi și români, au fost aduse la audieri.

În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale. Activitatea infracțională s-ar fi derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”, a transmis Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *