Evaziune fiscală cu material lemnos depistată de poliţiştii din Timiş

Evaziune fiscală cu material lemnos depistată de poliţiştii din Timiş

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice Timiş au efectuat controale la o societate comercială cu sediul în localitatea Margina, ai cărei reprezentanţi sunt bănuiţi de operaţiuni ilegale cu material lemnos, în perioada 23 mai -6 iunie.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale pentru comercializarea de material lemnos fără provenienţă legală, în valoare de 15.000 de lei. Totodată, poliţiştii au procedat la confiscarea valorică a 52 metri³ de material lemnos (speciile cherestea şi molid).

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că, în perioada 16 martie–23 mai, angajaţii societăţii comerciale ar fi efectuat tăieri ilegale de arbori şi ar fi emis în fals mai multe avize de însoţire a materialului lemnos,  folosindu-le in evidentele societăţii comerciale. Astfel, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la provenienţa a aproape 350 metri³ de material lemnos susceptibil să fi fost introdus fraudulos în evidenţele societăţii.

“În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere ilegală şi furt de arbori, fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals. La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara şi Direcţiei Silvice Timiş”, a informat IPJ Timiş.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *