Evaluare Națională 2020: în premieră în România, rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelor elevilor

Evaluare Națională 2020: în premieră în România, rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelor elevilor

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Primele rezultate la examenul național de evaluare sesiunea iunie 2020 vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe www.evaluare.edu.ro . Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

În premieră absolută în sistemul de învățământ preuniversitar din România, în acest an numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat. Potrivit informațiilor furnizate de prof. Marin Popescu, inspectorul școlar general din Timiș într-un comunicat de presă, acest fapt se întâmplă pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul U.E. 2016/ 679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/ 46/ CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale de evaluare și bacalaureat cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

La cea de a doua probă a evaluării naționale, în data de 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/ centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport ce conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului; Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Comisiile din unitățile de învățământ/ centrele de examen au informat candidații, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul www.evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Patricia Manole

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *