Europarlamentarul Maria Grapini – oaspete de onoare al mehedințenilor, cu prilejul manifestărilor Hyperion

Europarlamentarul Maria Grapini – oaspete de onoare al mehedințenilor, cu prilejul manifestărilor Hyperion

- in Locale, Social, Stiri
0

Între 12 și 14 iunie, la Drobeta Turnu Severin, se desfășoară un eveniment cultural important, dedicat memoriei marelui nostru poet, Mihai Eminescu, sub egida manifestărilor Hyperion.

Oamenii de cultură din Mehedinți au generat o tradiție onorantă, de câțiva ani, marcată împreună cu prietenii și vecinii din Serbia, poeți, scriitori sau artiști care-i păstrează, la rându-le, memoria vie Eminului iubit.

În toți acești ani, europarlamentarul Maria Grapini a fost un susținător asumat al festivalurilor de poezie, respectiv al evenimentelor desfășurate acolo, prin sprijin concret oferit editării de cărți sau de reviste culturale ale oamenilor de cultură din țară și ale românilor noștri din Serbia.

Evident și manifestările Hyperion de anul acesta o au pe Maria Grapini drept invitat special.

Abia aștept să mă întâlnesc, mâine, cu prietenii mei din judeţul Mehedinţi, precum și cu cei veniți din Serbia! Susţin, ori de câte ori pot, cultura şi poezia, arta şi artiştii! E un domeniu care ne împlineşte, ca oameni, ne face mai sensibili şi mai aproape de tot ceea ce înseamnă  tradiţie, moştenire culturală, frumos! De aceea, am decis să susţin financiar evenimentul și mă bucur că sprijinul meu se vede în reviste și cărți pe care românii le iubesc! Oamenii de cultură din Mehedinți sunt foarte implicați și dedicați momentului Eminescu, an de an, iar manifestările organizate sunt pline de emoție!”, a declarat Maria Grapini.

Organizatorii evenimentului de la Palatul Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin sunt Episcopia Severinului şi Strehaiei, Prefectura Judeţului Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Centrul Cultural ,,Nichita Stănescu”, Biblioteca Judeţeană ,,I.G.Bibicescu”, Primăria Drobeta Turnu Severin, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Fundaţia Culturală Lumina, Societatea Scriitorilor Danubieni.

Programul zilei de joi, 13 iunie, la care va participa europarlamentarul Maria Grapini, cuprinde alocuțiuni oficiale, comunicări științifice, un recital de poezii, lansări de reviste – Lumina (Serbia), Vorba Noastră și Hyperion, lansări de carte, respectiv decernarea premiilor ,,Hyperion” unor poeți români din România și Serbia, dar și unor personalități care sprijină cultura mehedințeană.

Gh. M.