Europarlamentarul Maria Grapini: “La mulți ani, Timișoara!”

Europarlamentarul Maria Grapini: “La mulți ani, Timișoara!”

- in Locale, Social, Stiri
0

Pe 3 august 1919, Timișoara și Banatul s-au alipit României Mari. Atunci, în orașul de pe Bega au intrat trupele române, iar Banatul a fost readus în graniţele țării. Momentul a fost unul înălțător și emoționant. Pentru foarte mulți dintre trăitorii acestor locuri, la un veac de atunci, emoția este și acum una majoră, în contextul unei simbolistici istorice importante.

În urmă cu o sută de ani, dorobanţii Armatei Regale Române, sub comanda colonelului Virgil Economu, au intrat în Timişoara şi au instaurat administraţia militară română pe teritoriul judeţului Timiş-Torontal.

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis un mesaj orașului și locuitorilor Timișoarei: “Marcăm un veac de existență a Banatului în interiorul României și trebuie să nu uităm că, pentru asta, și la o sută de ani, mulțumirile merg înspre marele colonel Virgil Economu. Mulțumesc Timișoarei pentru viața frumoasă pe care o trăiesc, aici, alături de cei dragi! Ziua Timișoarei este ziua noastră, a tuturor, un moment de sărbătoare și unire! Mai mult ca niciodată, acum, TREBUIE să fim uniți, să milităm ÎMPREUNĂ pentru dreptate și adevăr, să fim implicați, să ne pese! Să fim buni timișoreni, buni români, patrioți cu toții! Istoria ne obligă să luptăm pentru unitate, integritate și suveranitatea statului român. Să ne respectăm valorile, tradiția si cultura românească! La mulți ani, Timișoara, la mulți ani, România! La mulți ani timișorenilor aflați în lumea aceasta mare, sunt, ca întotdeauna, cu sufletul alături de ei!”.

Maria Grapini a fost invitată să participe la evenimentele festive ce marchează Ziua Timișoarei, însă europarlamentarul se află în concediu.