Europarlamentarul Maria Grapini acuză Germania de discriminare. Ce gând rău le-au pus nemții transportatorilor străini

Europarlamentarul Maria Grapini acuză Germania de discriminare. Ce gând rău le-au pus nemții transportatorilor străini

- in Actualitate, Locale, Recomandari
0

Europarlamentarul PC, Maria Grapini a cerut Comisiei Europene să respingă propunerea Germaniei, care vrea sa impună o taxă transportatorilor străini ce tranzitează această țară. Potrivit propunerii facută de Germania, conducatorii auto care tranzitează șoselele germane ar trebui sa platească în jur de 88  de euro pe an , bani care le vor permite acces pe șoselele nemțești, începand din 2016.

Poziția dură a Mariei Grapini a fost prezentată în timpul audierilor ce au avut loc la Comisia de transport a PE, pe tema sistemului de taxare din cadrul UE. Poziția Mariei Grapini a fost susținută de toți colegii din Comisia de Transporturi. Problema apare atunci când vorbim de transportatorii germani  cărora li se vor reduce taxele auto existente, astfel încat ei vor plăti mai puțin decât străinii. “Consider că propunerea oficialilor germani este o discriminare, iar aceasta încalcă un principiu de bază a legii UE. Propunerea trebuie respinsă categoric de toate statele membre, pentru că toate statele se simt dezavantajate de această propunere”, apreciază europaramentarul PC.

Maria Grapini multumește Asociației Oamenilor de Afaceri și Uniunii Transportatorilor care i-au transmis nemulțumirile lor față de discriminarea propusă de Germania și ține să îi asigure că va fi întotdeauna de partea intereselor businessului românesc. „Mi se pare inacceptabil ca, în momentul când noi discutăm despre lansarea serviciului european de taxare rutieră electronică (SETRE), care va uşura plata taxelor rutiere pe tot teritoriul Uniunii Europene, unul dintre state sa vină cu o cerere care dă naștere la discriminari”, a mai spus Grapini.

Comisia de transporturi a Parlamentului European a audiat saptamana aceasta membrii Comisiei Europene pe tema sistemului de taxare din Uniunea Europeana. Europarlamentarul Maria Grapini este membru al Comisiei de transport. „Cer clar Comisiei să stopeze acest proiect și cer miniștrilor transporturilor din toate statele UE să abordeze cu prioritate această chestiune la una dintre primele reuniuni din săptămânile viitoare. De altfel, voi solicita o întrevedere cu ministrul român al transporturilor pentru a discuta această pozitie”, a declarat Maria Grapini.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *