Europarlamentara Maria Grapini – scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății

Europarlamentara Maria Grapini – scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății

- in Locale, Social, Stiri
0

Europarlamentarul Maria Grapini i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, Nelu Tătaru legat de ceea ce directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a spus în urmă cu câteva zile.

“În atenția Domnului Nelu Tătaru, Ministru,

Stimate Domnule Ministru,

În calitate de cetățean  român, locuitor al Timișoarei, dar și de europarlamentar, vă rog să analizați urgent comportamentul public al managerului dr. Cristian Oancea de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara, precum și situația din spital.

Acest medic își permite să se adreseze public, într-un mod jignitor, față de cetățeni încălcând, pe lângă deontologia profesională și drepturile constituționale ale pacienților.

A fost numit în funcție din motive neclare (când fostul manager înregistrase cele mai bune rezultate pe țară în gestionarea crizei COVID-19) și la scurt timp a făcut o declarație uluitoare, precizând că așteaptă pacienții la spital cu lumânări!

Mai mult, în 8 octombrie a continuat cu altă declarație scandaloasă în sensul în care scepticii să nu mai vină la spital, dacă se infectează, spunând:

“Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”

Dacă un manager de spital se exprimă public în acest mod , dați-mi voie să am mari rezerve că poate trata și rezolva problemele interne legate de pacienți în mod corect, uman și cu maxim profesionalism.

Domnule Ministru,

În situația de criză prin care trece România, consider total neadecvat comportamentul managerului celui mai important spital pentru criza COVID- 19 din Timișoara și vă cer demiterea managerului dr. Cristian Oancea, plătit din banii contribuabililor.

Dacă dorește să selecteze pacienții după optimism sau scepticism, are libertatea să-și facă propria clinică pe care să o conducă în acest mod lipsit de deontologie.

Aștept răspunsul dumneavoastră cu mare interes.

Cu stimă,

Europarlamentar Maria Grapini”.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *