Eurodeputata umanistă Maria Grapini susține clarificarea modalității de circulație fără discriminare în UE!

Eurodeputata umanistă Maria Grapini susține clarificarea modalității de circulație fără discriminare în UE!

- in Locale, Social, Stiri
0

Într-o intervenție directă în Parlamentul European, luni 19 aprilie, eurodeputata umanistă din Timișoara, Maria Grapini, a cerut  clarificări cu privire la modalitățile de circulație în Uniunea Eurpenă fără discriminare, în acestă vară, dat fiind că se intenționează utilizarea acelor adeverințe verzi!

Grapini speră ca aceste documente dacă vor fi votate în Parlamentul European să fie votate cu amendamente. De ce?

Grapini a explicat: ”Purtătorul de cuvânt al OMS a spus public săptămâna trecută că nu recomandă adeverințele verzi și OMS nu poate da un termen pentru acestea, fiindcă nu există destule date științifice, privind valabilitatea vaccinului sau dacă o persoană vaccinată poate transmite virusul sau testele făcute sunt eficiente, fals pozitive sau fals negative.

Grapini a ridicat următoarele întrebări: Ce putem să spunem cetățenilor din Uniunea Europeană și din România cu privire la viitorul circulației în spațiul UE în în baza acestor adeverințe care grupează oamenii în trei categorii: vaccinați, testați și trecuți prin COVID?

Majoritatea cetățenilor nu a trecut prin infecția cu SARS COV2. Până acum nu avem un procent de 10% de cetățeni vaccinați în cele 27 de state membre, iar testele sunt o povară fiindcă există multe regiuni sărace, iar oamenii nu își permit să le facă. Ce se va întîmpla dacă vor vrea să meargă în vizită la copii în altă țară sau să se trateze într-un spital din străinătate sau orice altceva?

Cum vedeți rezolvată această problemă?”

Wojciech Wiewiórowski, președintele Autorității Europene pentru Protecția Datelor (AEPD), i-a dat următorul răspuns: ”Nu avem o certitudine din punct de vedere științific asupra eficacității vaccinării anti-COVID și asupra întreruperii trasmisiei virusului, după vaccinare. Progresul științific se bazează pe evidențe și nu surprinde emiterea unui certificat verde care să ateste un fapt științific care să garanteze libera circulație a persoanelor. Aceasta este o altă problemă atît timp cât faptul științific nu este confirmat științific. Utilizarea acestui certificat pentru alte scopuri decît pentru transferul, facilitarea și mișcarea liberă a persoanelor nu reprezintă o mare problemă!”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *