Eurodeputata umanistă, Maria Grapini: ”Domnule Cîțu, trimiteți-l acasă pe Vlad Voiculescu!”

Eurodeputata umanistă, Maria Grapini: ”Domnule Cîțu, trimiteți-l acasă pe Vlad Voiculescu!”

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, și-a exprimat revolta față de sistemul de sănătate care, sub conducerea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, “omoară credința, sfâșâie suflete și crează premizele morții unor oameni!” De aceea i-a solicitat premierului Florin Cîțu să îl demită de urgență pe Voiculescu.

Nu mă aștept la o demisie a ministrului Voiculescu, este clar că acesta este un mitoman care are un puseu de personalitate și trece din minciună în minciună. Are însă în spate niște interese și îmi asum ceea ce spun. Când era ministru al Sănătății, în 2016, s-a întâlnit cu toată rețeaua pharma. Mai mult, în 2016, a interzis operațiile privind transplantul de plămâni. Și iată cum, în 2021, vine  din nou și interzice din nou transplantul de plămâni. Ca să sintetizez: domnul Vlad Voiculescu este susținut de afară iar Guvernul Cîțu, premierul Cîțu, în special, se teme să ia o decizie tranșantă în privința lui Voiculescu pentru că și el, la rândul său, are niște conexiuni în afara țării! Despre USR, acest partid care a arătat ce poate, cu așa-zișii oameni noi, cu viziune nouă, fără corupți, fără penali, chiar nu vreau să vorbesc… Însă PNL, care și-a asumat prin premier guvernarea, are o atitudine de neînțeles. Nu sunt îngrijorată că PNL scade în sondaje, ci pentru că face experimente pe cetățeni, ceea ce este inadmisibil!”, a declarat europarlamentarul umanist Maria Grapini, la TV Antena 3.

În același timp, Maria Grapini a mai subliniat că nu numai actualul ministrul Voiculescu, dar și Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății, sunt vinovați de suferința uriașă provocată, timp de mai bine de un an, familiilor care au fost nevoite să-și îngroape, în urma unui ordin de ministru iresponsabil, persoanele decedate cu COVID-19 în condiții inumane – sicriu închis, dezbrăcați etc – ci toți cei responsabili de la nivel guvernamental și așa-zisul Comitet pentru Situații de Urgență.

În calitate de reprezentant al  Comisiei de libertăți civile, justiție și afaceri interne, încurajez cetățenii să-și caute în justiție drepturile încălcate de aceste ordine de ministru, abuzive, pentru că un ministru sau un Guvern nu trebuie să suporte doar schimbarea din funcție și trebuie să suporte consecințele legii pentru daunele aduse, morale sau materiale, unui cetățean. Domnule Cîțu, trimiteți-l acasă pe Vlad Voiculescu! Schimbați urgent aceste ordine de ministru și încetați să mai lăsați câte un paragraf care nu rezolvă, în totalitate, problema!”, a conchis europarlamentarul umanist”, a fost mesajul Mariei Grapini, la TV Antena 3.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *