Eurodeputata umanistă, Maria Grapini din Timișoara, critică dur haosul informațional existent cu privire la pandemia coronavirus

Eurodeputata umanistă, Maria Grapini din Timișoara, critică dur haosul informațional existent cu privire la pandemia coronavirus

- in Locale, Politica, Stiri
0

Eurodeputata umanistă, Maria Grapini, din Timișoara, a criticat dur, la postul TV Antena 3, haosul informațional, plin de date necorelate și contradictorii, prin care autoritățile au bulversat și continuă să bulverseze, întreaga populație, în plină pandemie de SARS-COV2 (COVID-19).

Grapini a declarat următoarele: “Eu nu cred în platou, cocoașe, în informațiile și graficele ministrului Sănătății și am să justific și de ce. Suntem singura țară din UE care raportează atât de confuz. Vă reamintesc că Uniunea Europeană, prin Parlamentul European și Comisia Europeană, a recomandat statelor membre ale UE să aibă același sistem de raportare, să aibă același mod de testare și să se recunoască testele reciproc, în toate statele membre. Mai mult, însăși președintele Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, a spus, încă din martie, că statele trebuie să testeze cât mai mult. Cum să facem noi comparații corecte, privind infectarea la nivel de țară, când într-un județ se testează 200 de persoane, iar într-un altul 1000 sau 2000? Cum să compari aceste cifre? Este un haos total în comunicarea cifrelor privind infectările, iar aceste date ajung să nu mai fie credibile. De exemplu, domnul președinte Iohannis se contrazice. Dacă numărul de infectări cu SARS-COV2 este în scădere, de ce se mai prelungește starea de alertă? Dacă, însă, am crescut atât de mult la numărul de decedați, avem cel mai mare număr de decedați la milionul de locuitori din UE, de ce nu amânăm alegerile? Și acest lucru a fost cerut atât de mine, ca europarlamentar, cât și de, partidul din care fac parte, PPU-SL. Eu, una, nu mai cred în nicio declarație a premierului Orban”.

Maria Grapini a vorbit și de situația din Belgia, unde guvernul nu a dorit să închidă piețele, cum s-a încercat în România.  „Sunt vicepreședintele comisiei Piață Internă și Protecția Consumatorului și m-am interesat, în mod deosebit, de acest lucru. De asemenea, menționez că nu se închide tot. Mai mult, dacă nu se poate lucra la domiciliu, se lucrează la locul de muncă, cu măști faciale și ventilație obligatorie. Este un lucru care se putea face inclusiv în halele și în piețele din România, care au fost închise de Guvern. Mai mult, hotelurile și pensiunile rămân deschise. De asemenea, companiile și întreprinderile agricole pot rămâne deschise cu respectarea obligațiilor privind purtarea măștii și a distanțării sociale”, a declarat Grapini.

Despre situația din județul Timiș, unde au fost schimbați mai mulți directori la DSP, eurodeputata a mai spus următoarele:

„În Timiș, acești oameni nu-și fac treaba. Să ne amintim de doamna doctor Lăzureanu, era managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, iar atunci Timișul era pe primul loc în lupta contra COVID. Spitalul Victor Babeș era lăudat de toată lumea în privința numărului de vindecări. De când a venit acel manager liberal, care ne spune că ne va aștepta cu lumânări la spital, a fost o explozie a numărului de cazuri”, a atras atenția Maria Grapini, la TV Antena 3.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *