Eurodeputata Maria Grapini și-a lansat, vineri, a opta carte: ”Percepție versus Realitate. Imaginea mea în ochii altora”

Eurodeputata Maria Grapini și-a lansat, vineri, a opta carte: ”Percepție versus Realitate. Imaginea mea în ochii altora”

- in Locale, Social, Stiri
0

În prezența unei asistențe selecte de profesori, scriitori, artiști, oameni politici, critici literari și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai presei, eurodeputata umanistă Maria Grapini și-a lansat a opta carte, intitulată ”Percepție versus Realitate. Imaginea mea în ochii altora”, vineri 7 mai, de la ora 11.00, la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara.

Totul a fost organizat cu respectarea restricțiilor anti-COVID!

Este al doilea volum lansat în 2021. Primul intitulat Un destin comun: Europa și România, scris în colaborare cu prof. univ. dr. Nicolae Țăran, a fost prezentat în luna ianuarie.

Cartea ”Percepție versus Realitate. Imaginea mea în ochii altora”,  a apărut în condiții grafice excelente la prestigioasa editură Cosmopolitan-Art Timișoara.

De ce umanista Grapini a scris acest volum?

Cu toții știm că realitatea este de multe ori diferită de percepția ei. Mulți doresc să aducă percepția cât mai aproape de realitate, dar chiar dacă nu recunosc, sunt mulți cei care ”luptă” să beneficieze de o percepție cât mai departe de realitate. Din păcate falsele imagini au afectat scara valorilor în societate în toate perioadele existenței umane, mai mult sau mai puțin.

Cei de bună credință vor ca să aducă percepția din spațiul public cât mai aproape de realitate și este nedrept să nu o poată face -nedrept și păgubos pentru ei, dar și pentru societate.

Cum s-ar putea realiza?

Depinde de fiecare cum reușește să comunice, să explice ce face, cum face și de ce face?! În același timp depinde și de buna-credință a formatorilor de opinii, de reprezentanții presei, a celor care dau calificative! Nimeni nu poate să aibă o imagine impecabilă, nimeni nu este perfect, fiecare beneficiază de aprecieri și critici – obiective și subiective.

Cred că important este să vedem de la cine vine critica și care sunt argumentele și cred că ar trebui să ținem cont de ceea ce a spus marele actor Morgan Freeman – unul dintre cele mai bune sfaturi care mi s-au dat: Nu accepta critica de la oamenii de la oamenii de la care nu ai cere niciodată sfatul! A nu ține cont de nimeni în trecerea prin viață este la fel de greșit ca și atunci când ții cont de toți.                                                                                                                       

De ce am ales să pun la un loc într-o carte părerea unor personalități despre mine?

Am avut multe motive. În primul rând pentru a arăta că pentru mine au contat acele puncte de vedere și m-au influențat în modul meu de lucru, în atitudine, în acțiune și am dorit să le mulțumesc public. Apoi din respect pentru cei care și-au găsit timp să îmi urmărească activitatea, trecerea prin viață. Nu în ultimul rând din dorința de a lăsa nepoților mei câteva repere pe care pe care le-am respectat, validate de alții. Dedic această carte părinților mei care au avut o contribuție majoră în omul care sunt astăzi. Ei ne-au îndemnat pe toți cei trei copii să avem grijă cum ne comportăm în viață pentru că fără încrederea oamenilor, fără o solidă pregătire profesională, fără credință și onoare nu vom putea să valorificăm munca noastră. Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, dorind să o spună public! Am avut emoții, dar a fost o întâlnire care mi-a mers la suflet! Mulțumesc mult asistentei selecte care a fost prezentă! Lansarea cărții a avut parte de prezenta prietenilor dragi, atât cât ne-au permis restricțiile anti-COVID19! Mi-aș fi dorit să îi invit pe toți prietenii, cunoștințele, colegi…!“, este mesajul umanistei Maria Grapini.

Iată ce spune și prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru despre carte și despre eurodeputata Grapini: “Maria Grapini este o femeie puternică și eficientă foarte ocupată și foarte organizată, intrată în arena politică din revoltă, cum precizează, având în spate o carieră curată, o învingătoare, de fapt, pe suportul unui optimism nativ, vădind exigență și obiectivitate. Ea  vrea pur și simplu să afle părerile altora adunând părerile unor personalități de felurite calibre. Confruntând imaginea percepției de sine cu percepția socială (în ochii altora), sperând că e cât mai aproape de realitate. Ambițioasă, pragmatică, bătăioasă risipind energie îndrăznind și respectând un cod de viață (faimosul decalog), europarlamentarul se bate pentru imaginea țării, vrea pentru însănătoșirea climatului – o cinstită clasă a valorilor, verificarea cunoștințelor și instaurarea meritocrației, condamnând cu nerv polemic vina neimplicării și anemia socială. Maria Grapini – o ingineră cu certe sensibilități culturale – ne încredințează acest volum izvodit în memoria părinților și dedicat nepoților -Luca și Ana, convinsă fiind că avem nevoie de repere…!“.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *